MOTIVÁCIÓ ANALÍZIS

Character Business 2011-03-24

Személyiségfüggő motivációs analízisünk a 16 legfontosabb ösztönző erő hatásosságát vizsgálja. Ahogyan alapszemélyiségünk különböző, úgy az is eltérő lehet, hogy ki, mivel motiválható.


 

 

A motiváció a vezetés kiemelt fontosságú kérdésköre. Mindenki ösztönözhető valamivel, de csak akkor, ha ennek eszközét helyesen választjuk meg. 

 

Analízisünk 16 elsődleges motivációs faktort és azok kombinációit (62 féle) vizsgálja. Egy részletes személyiség és kompetencia profil elkészítését követően körvonalazható, hogy kit, mivel sarkallhatunk nagyobb teljesítményre. 

 

A 16 elsődleges eszköz között természetesen ott van, a mindenhatónak hitt pénz. Szintén lehetséges eszköz tárgyi eszközökkel, vagy akár elismeréssel jutalmazni munkavállalóinkat. Megint másik módszer a szakmai fejlődés vagy a magasabb státusz lehetőségének felvillantása.  

 

A megfelelő motivációs eszközök kiválasztása személyfüggő. Szinte biztosra vehetjük, hogy ami az egyik munkavállalónkat lendületbe hozza, az a másikat hidegen hagyja, vagy akár demotiválja. Nincsenek olyan egyetemleges módszerek, melyek egy teljes csapat esetében, mindenkire azonos módon hatnak. 

 

A 16 fő eszköz vizsgálatából következően egy vállalati motivációs preferencia mátrix készül, mely egyértelművé teszi, mely módszerek lesznek működőképesek, melyek hiábavalóak, és melyek jelentenek demotivációs kockázatot. 

 

 

 

 
Regisztráljon, vagy lépjen be és szóljon hozzá!

Nem érkezett még hozzászólás ehhez a cikkhez.