A politika testbeszéde 2. - Bush Vs. Putyin

Character Business 2011-05-11

A Bush kontra Putyin küzdelem eldöntetlen maradt mindmáig. Legalábbis erről árulkodott a legtöbb kézpárbaj pillanatkép. A Testbeszéd szakemberek számára igazi csemege volt Bush elnöklése.


 

Kézfogásunk iránya gyakran sokat elárul személyiségünkről, szándékainkról. Amikor például tenyerünket lefelé fordítva aduk kezet, ezzel fölérendeltségünket tudjuk demonstrálni. Ugyanígy, a felfelé fordított tenyérrel, alárendeltséget, illetve akaratlanul is a másik fél feljebbvalóságát jelezzük, és ez csak kettő a számos, testbeszéd szempontjából értelmezhető 26 kézfogás típus közül. Hiszen rángathatjuk is a másik felet, döglött tenyérbe is nyúlhatunk stb… 

 

 

Egy protokoll kézfogás, néha igazi küzdelem a dominanciára törekvő felek között. Ennek ékes példája volt a két nagy rivális vicsorgó párharca. Szerencsénkre a vakuk villanásának kereszttüzében. 

 

Első menet: Bush nyerésre áll.

 

A protokoll szabályinak megfelelően, aki  a partner jobb oldalán áll, könnyebben kerülhet fölérendelt kézfogás pozícióba.  Ha egy kicsit is rutinos, él a lehetőséggel. Ilyenkor a másik fél számára, csak a vicsorgó, férfias kézropogtatás marad. Illetve igyekezhet függőleges helyzetbe hozni a kezeket. Néha ez színtiszta izommunka. 

 

 

 

Második menet: Enyhe Putyin fölény.

 

Ha nem sikerül jobb oldalra kerülnünk, még mindig használhatjuk a másik kezünket, így  téve világossá az erőviszonyokat. A trükk lényege, hogy kicsit befordulva, bal kezünket, fölérendelten ráhelyezzük a másik „agresszíven hatalmaskodó” jobbosára. Így most mi állunk nyerésre. 

 

 

 

3. menet: Bush-nak is van bal keze. 

 

Keserű pillanat. Egy ölelő kar, elmossa összes erőfeszítésünket.   

 

 

 

4. menet: Revans

 

Jobb átkerülni a másik oldalra és mindkét kézzel ráfogni. Ez a duplán fölérendelt kézfogás. Bush pedig tegye csak vicsorogva zsebre a balost. Mást úgysem tehet. 

 

 

 

 

Mi a tanulság? Jobb házigazdának lenni, mint vendégnek, mert a térfélválasztás lehetősége nagy előny. 

 

 

 
Regisztráljon, vagy lépjen be és szóljon hozzá!

Nem érkezett még hozzászólás ehhez a cikkhez.