Lee Iacocca -Vezetőink, hol vagytok?

Character Business 2011-03-06

Vezetőink, hol vagytok? - A Ford és a Chrysler legendás menedzserének gondolatai az üzletről és a politikáról, társadalmi változásokról. Lee Iacocca ritkán ír könyvet, amikor mégis megteszi, nyomós okai vannak erre. Könyvéből kiderül, harciassága cseppet sem kopott meg.


 

Lee Iacoccának, napjaink egyik legelismertebb menedzserének szenvedélyes gondolatai a (vállalat)vezetésről, a politikáról, a kapitalizmusról és a demokráciáról globalizálódó világunk problémáiról s az igazi vezetők iránti szükségről és a hiányukról. A szerző a mai problémák fő okát a vezetők hiányában látja. Példákkal is alátámasztva kifejti, hogy milyennek kell lenniük az igazi akár üzleti, akár politikai vezetőknek. Provokatív, ugyanakkor a józan észre építő üzenet jelenlegi és leendő vezetőknek, s mindenkinek, aki megoldást keres a világ problémáira. 

 

Lee Iacocca szegény olasz bevándorlók gyermekéből vált az Egyesült Államok egyik legismertebb és legelismertebb vállalatvezetőjévé. A Fordnál a ranglétrán egészen az elnöki posztig vitte, majd miután összeütközésbe került az alapító unokájával, a másik hatalmas autógyárnál, az akkor csődközelben lévő Chryslernél folytatta karrierjét, s néhány év alatt sikeresen talpra állította a céget. A két óriásvállalatnál végzett munkájával nemcsak a világ autóiparába, hanem a menedzsment történelmébe is beírta nevét. Iacocca nyugdíjasként is igen aktív, alapítványaival és vállalkozásaival most egy jobb világért dolgozik.Regisztráljon, vagy lépjen be és szóljon hozzá!

Nem érkezett még hozzászólás ehhez a cikkhez.